Loulé

Loulé, GPS wandelingen van Wandelen Algarve en B&B Cas al Cubo

B&B Cas al Cubo - markt in Loulé - market in Loulé

Loulé markthallen

Loulé is een stad in het Portugese district Faro. De stad ligt zo’n 12 kilometer van de kust en 16 kilometer van Faro vandaan. Loulé is een van de oudste steden van de Algarve en vervult een centrum functie voor de omliggende plaatsen. De markthal die uit 1908 stamt, is in oriëntaalse stijl ontworpen door de architect Alfredo Campos Costa. Ze onderging een grote renovatie en restauratie tussen 2004 en 2007.

In Loulé zijn ook nog veel handwerkbedrijven te vinden waar onder andere leer, aardewerk en grote koperen ketels worden gemaakt. Het kasteel (Castelo de Loulé), waarschijnlijk gebouwd door de moslims, werd na de verovering in 1249 herbouwd. De toren van de kerk Igreja São Clemente, was vroeger de minaret van de moskee.

Ten noorden van Loulé wordt het landschap heuvelachtiger, bebost en er lopen verschillende grotere en kleinere rivieren doorheen. De gemeente heeft in het gebied verschillende wandelroutes uit gezet waarvan Wandelen Algarve er al verschillende heeft nagelopen en op GPS vastgelegd. Tot nu toe hebben we ons geconcentreerd op het gebied tussen Querença en Baranco Velho. Later zullen wij meer wandelroutes toevoegen.

Wandelingen Loulé, Algarve
Ref Naam Plaats Km Youtube
LLE-1 Trilho de São Lourenço Almancil 3.4
LLE-2 Rocha da Pena Salir 6.4
LLE-3 Fonte da Benémola Querença 4.4 Detail
LLE-4 Barranco do Velho Barranco do Velho 5.5
LLE-5 Tôr Tôr 5
LLE-6 Azinhal dos Mouros Ameixial 13
LLE-7 Revezes Ameixial 12.5
LLE-8 Montes Novos Montes Novos 9
LLE-9 Pé do Coelho Malhão 8.5
LLE-10 Vale da Rosa Vale da Rosa 9
LLE-PR11 Amendoeira Querença 7.9 Detail
LLE-PR12 Das 7 fontes Querença 8.8
LLE-PR13 Serra e Monte Querença 10.4